Работна група на британското правителство търси износители на втечнен природен газ

...
Работна група на британското правителство търси износители на втечнен природен газ
Коментари Харесай

Великобритания иска да внася втечнен газ от САЩ

Работна група на английското държавно управление търси износители на полутечен природен газ (LNG) от Съединени американски щати, с които да подпишат 20-годишни контракти за доставка на горивото за Обединеното кралство, заяви Bloomberg, базирайки се на осведомени източници.

Лондон " се пробва да си обезпечи дълготрайни доставки на полутечен природен газ от американските производители преди зимата ".

Bloomberg написа, че за разлика от страни като Германия, Великобритания не е подвластна от съветския газ.

Въпреки това опитите на страната да си обезпечи американски полутечен природен газ идват в миг, когато други европейски страни също се стремят да се запасят с газ преди най-студените месеци на годината и да диверсифицират източниците си на гориво в дълготраен проект.

Поради това Англия " не е ваксинирана против сегашния общоевропейски дефицит на доставки ", разяснява организацията.

" Ясно е, че държавното управление на Лиз Тръс се занимава с този въпрос на най-високо публично равнище, за да осигури дълготрайни доставки на налични цени, както правят и германците ", цитира Bloomberg Фред Хътчисън, президент на американската индустриална група LNG Allies.

Той акцентира: " Другите европейски страни би трябвало да работят много бързо. Останалото в Съединените щати е почти разпродадено ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР